16-05-2017

One Conference – We are al connected

Dinsdag 16 en woensdag 17 mei 2017 vindt de One Conference plaats in Den Haag, een van dé belangrijkste jaarlijkse conferenties voor de technische gemeenschap in Europa. ECP is als ervaren partij in het cybersecurity veld, en met een grote ervaring in de organisatie van dergelijke evenementen, voor deze editie een van de organisatoren van deze conferentie. De One Conference verbindt techneuten, experts, beleidsmakers en besluitvormers op een niet-commercieel, neutraal platform. De conferentie is een belangrijk middel gebleken dat bijdraagt aan de internationale positionering van Nederland. Nederland is sinds 2013 gastheer van de One Conference (daarvoor het Govcert symposium). Nadat in 2015 de One Conference in dezelfde week plaatsvond als de Global Conference on CyberSpace en in 2016 deels in het teken stond van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie, is deze conferentie in belang toegenomen. De One Conference is een tweedaagse conferentie bestaande uit een plenair programma en diverse break out sessies. Zowel technische onderwerpen als malwaredetectie, incident response, law enforcement cases evenals minder technische onderwerpen, o.a. publiek-private samenwerking, komen aan bod. Ook wordt aandacht gegeven aan onderzoeksprojecten uit bedrijfsleven en de wetenschap.

Videocompilatie

Bekijk hieronder de videocompilatie van de One Conference:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

(Projecten) ECP in het programma

Het volledige programma kunt u via deze link bekijken. Dag 1:

  • Secure your email communication, Gerben Klein Baltink (Platform Internetstandaarden)
  • “Partnering Trust”: an innovative approach towards arranging control and information security in complex online ecosystems, Jelle Attema (ECP)

Dag 2:

  • Creating a fabric for cyber resilience, Michiel Steltmant (DINL)
  • Underlying factors of secure behavior, an empirical study, Marjolijn Bonthuis (ECP)

Organisatoren

De One Conference is een initiatief van de Rijksoverheid. Naast ECP zijn de organisatoren, NCTV/NCSC en ministerie van Economische Zaken.