22-10-2012

Ondernemer Ben Woldring: ‘slimmer ondernemen hoeft niet meer dan 1 minuut te kosten’

Ondernemer Ben Woldring lanceerde op 29 september in Den Haag Slimmerondernemenin1minuut.nl, een serie van 18 gratis online cursussen van  1 minuut, met de slimste tips over internet, social media en ICT. Iedere cursus biedt MKB ondernemers en ZZP’ers direct toepasbare informatie waarmee, door slimme inzet van internet, ICT en sociale media, meer omzet en winst kan worden geboekt.

Ondernemers ontvangen de 18 afleveringen waarin onderwerpen aan de orde komen als een webwinkel starten, slim gebruik maken van Facebook, Twitter en LinkedIn en online nieuwe klanten werven, wekelijks op een zelfgekozen tijdstip in hun mailbox. Aanmelden voor Slimmerondernemenin1minuut.nl is gratis, waardoor de afleveringen, gebaseerd op praktijkvoorbeelden, kleine ondernemers geen geld en nauwelijks tijd kosten. De reeks cursussen is een initiatief van Digivaardig & Digiveilig en haar parnters die Nederland digitaal slimmer, vaardiger en veiliger willen maken.
 
Ondernemer Ben Woldring denkt dat veel kleine ondernemers en ZZP’ers echt baat hebben bij de serie cursussen van 1 minuut: “Ondernemers hebben altijd een gebrek aan tijd en willen geen geld steken in dure cursussen en trainingen. Het verbaast mij niets dat bijna 70% van de kleine ondernemers geen tot nauwelijks tijd besteedt aan ICT trainingen of opleidingen. Toch is dat onverstandig. Door internet, ICT en sociale media slim en efficiënt in te zetten, kunnen kleine ondernemers al snel duizenden euro’s meer omzet en winst boeken. De 18 afleveringen van Slimmerondernemenin1minuut.nl worden via e-mail verzonden en zijn herkenbare praktijkvoorbeelden van kleine ondernemers. Deze praktische informatie kunnen ondernemers direct zelf toepassen.”
 
18 online cursussen van 1 minuut
De 18 online cursussen behandelen uiteenlopende onderwerpen op het gebied van ICT, internet en sociale media. Extra informatie is verkrijgbaar door linkjes aan te klikken of de gratis webboeken aan te vragen. Inschrijven kan op Slimmerondernemenin1minuut.nl waarbij je exact kunt aangeven op welke dag en op welk tijdstip je de wekelijkse e-mailcursus wilt ontvangen. De afleveringen:

 1. Starten met online ondernemen (in 1 minuut)
 2. Slimmere nieuwsbrieven maken (in 1 minuut)
 3. Een betere website maken (in 1 minuut)
 4. Gevonden worden (in 1 minuut)
 5. Online adverteren (in 1 minuut)
 6. Locatie uitbuiten (in 1 minuut)
 7. Webwinkel starten (in 1 minuut)
 8. Betere betalingen (in 1 minuut)
 9. Nieuwe klanten (in 1 minuut)
 10. Zakelijk twitteren (in 1 minuut)
 11. Profiteren van Facebook (in 1 minuut)
 12. LinkedIn inzetten (in 1 minuut)
 13. Uw bedrijf beschermen (in 1 minuut)
 14. Slimmer met een smartphone (in 1 minuut)
 15. Werken op afstand (in 1 minuut)
 16. Profiteren van Open Source (in 1 minuut)
 17. Haal alles uit de cloud (in 1 minuut)
 18. Privacy beschermen (in 1 minuut)
 
slimmerondernemenin1minuut.nl is een initiatief van Digivaardig & Digiveilig en haar partners KPN, UPC, Ziggo, SIDN, NVB, IBM, CA-ICT, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, en wordt mede ondersteund door Syntens, MKB Servicedesk en Ben Woldring.