21-03-2016

Nominaties Media Ukkie Award bekend

De Kinder Media Awards zijn dé prijzen voor de beste digitale inhoud voor kinderen. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste apps, websites​ en (spin-offs van) digitale boeken​​ voor kinderen. Er worden vier prijzen uitgereikt: de Media Ukkie Award voor de beste app voor peuters en kleuters (0 t/m 6 jaar), de Kameleon voor het beste digitale interactieve kinderboek (0 t/m 12 jaar) en de Gekko voor beste interactieve spin-off van een kinderboek (0 t/m 12 jaar). Ook is er dit jaar een speciale editie van de Gouden @penstaart: de oeuvreprijs Gouden @penstaart XL. Deze prijs is voor een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen voor betere digitale inhoud voor kinderen.

Voor de Media Ukkie Award zijn genomineerd:

  • Bollo van Landal GreenParks B.V.
  • Dr Panda Brandweer van Dr Panda Ltd.
  • Boer Boris gaat naar zee van Gottmer Uitgevers Groep

Meer informatie over de genomineerden vindt u hier.

Voor de Gouden @penstaart XL, de Kameleon en de Gekko zijn geen nominaties: de winnaars van deze prijzen worden donderdagmiddag 7 april bekendgemaakt. Vorig jaar wonnen Heksje & Willem (Somoiso Uitgeverij) de Media Ukkie Award, Roodkapje, een sprookje in 3D (Gottmer Uitgevers) de Kameleon, Het Muizenhuis (Rubinstein) de Gekko en de Gouden @penstaart was toen voor online content dóór kinderen, gewonnen door JorCademy.nl, Nick Jordan en de app Peter en de Wolf van Uitgeverij Follow a Muse.

Kinder Media Awards: Donderdag 7 april in Beeld en Geluid

U kunt aanwezig zijn bij de uitreiking en de bijbehorende conferentie op 7 april in Beeld en Geluid in Hilversum. Het programma en aanmeldformulier vindt u op kindermediaawards.nl.

De uitreiking van de Kinder Media Awards 2016 is een initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, mijnkindonline.nl, Mediawijzer.net en de Stichting CPNB. Met de Kinder Media Awards worden mediamakers beloond en gestimuleerd tot het maken van kwalitatieve media voor kinderen. Daarnaast informeren de Kinder Media Awards ouders en opvoeders over de keuzes voor geschikte apps, websites en digitale boeken voor kinderen.