17-08-2016

Nominaties Digital Impact Award bekend

De Digital Impact Award wordt uitgereikt aan een project of organisatie die door middel van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de digitale economie of een aantoonbaar positief effect heeft op mens en maatschappij.

Genomineerd zijn:

BunqBunq is een bank die alleen bestaat als app. Het is de eerste Nederlandse start-up met een bankvergunning. Je kunt er eenvoudig betalingen mee doen of ontvangen, betalen met iDEAL en rekeningen delen. Bunq is een fintech startup die teruggaat naar de basis van bancaire dienstverlening en daarmee de traditionele partijen uitdaagt. 

GDI Foundation. GDI Foundation is een Nederlandse nonprofit organisatie van ethische hackers die tot doel heeft een vrij en open internet te beschermen door het veiliger te maken. Dit doet GDI Foundation op basis van responsible disclosure. Begin 2016 is Project 366 gestart om gedurende een jaar wereldwijd kwetsbaarheden en risico’s op te sporen. Honderden potentiële datalekken, verdeeld over 35 landen, zijn sindsdien opgespoord en voorzien van gratis advies om ze op te lossen.

XtraEye. XtraEye heeft een eHealth toepassing ontwikkeld voor valdetectie ten behoeve van ouderen door middel van een polsband. Deze is voorzien van een personenalarm. Deze polsband detecteert automatisch een val en slaat in dat geval alarm. De polsband is ook voorzien van een paniekknop. Bij een alarmmelding worden kinderen of andere mantelzorgers automatisch telefonisch gewaarschuwd. Via hun smartphone of tablet kunnen zij live via camera’s in de woning meekijken om te zien wat er aan de hand is. De camera’s worden pas ingeschakeld bij een valdetectie of paniekmelding.

Nadere informatie
Donderdagavond 8 september 2016 organiseren Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, voor de derde keer de Avond van de Digitale Economie in het Louwman Museum te Den Haag. De Avond van de Digitale Economie wordt gerealiseerd in samenwerking met ICT Milieu en de Gemeente Den Haag. Meer informatie vind je op www.avondvandedigitaleeconomie.nl