ECP verwelkomt nieuwe voorzitter en bestuursleden

Vanaf 1 juli treedt Eppo van Nispen tot Sevenaer aan als voorzitter van ECP en treden Larissa Zegveld en Lisa van Ginneken toe tot het bestuur. Zsolt Szabo neemt afscheid als vice-voorzitter van ECP en wordt per 2 juli staatssecretaris van Digitalisering en Koninkrijksrelaties. ECP wenst Zsolt veel succes met zijn nieuwe functie in het kabinet en heet Eppo, Larissa en Lisa van harte welkom.

“ECP richt zich precies daarop waar ik mij ook al jaren hard voor maak: zorgen dat iedereen goed en veilig kan participeren in de informatiesamenleving”, aldus Larissa, directeur-bestuurder van stichting Kennisnet en voorzitter van Forum Standaardisatie.

“Digitalisering heeft onze samenleving ingrijpend veranderd en zal dat nog wel even blijven doen”, vertelt Lisa voormalig Tweede Kamerlid voor de D66. “Samenwerking, van elkaar leren en samen afspraken maken, is essentieel. ECP is bij uitstek de plek om dat te doen.”

Eppo van Nispen tot Sevenaer, algemeen directeur Beeld & Geluid, neemt vanaf 1 juli het voorzitterschap over van Tineke Netelenbos. Na 15 jaar actief betrokken te zijn geweest bij ECP, waarvan elf als voorzitter, neemt Tineke afscheid.

“ECP is de mooiste herberg waar ieder die iets met ICT en het streven naar een leefbare maatschappij samenkomt,” vertelt Eppo, “Hier bomen en bouwen we, onder het genot van elkaar en alle passanten die de herberg bezoeken, aan hoe op een goede manier om te gaan met de digitaliserende wereld. En er is voor iedereen plaats in de herberg.”