28-10-2014

Nieuwe site voor concrete antwoorden op actuele vragen over veilig internetten: www.veiliginternetten.nl gelanceerd.

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse internetgebruikers voor al hun vragen over veilig gebruik van internet terecht op www.veiliginternetten.nl.  Mensen vinden er tips, trics én praktische stap voor stap uitleg over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Veilig internetten is een gezamenlijk initiatief van de Rijksoverheid, ECP en het bedrijfsleven. De sites www.digibewust.nl en www.waarschuwingsdienst.nl zijn opgegaan in Veiliginternetten.nl.

 Minister Kamp van Economische Zaken: ‘Er is nu één herkenbare plek waar je betrouwbare informatie kunt vinden over veilig internetten. Negen van de tien mensen zijn dagelijks online. Bijvoorbeeld om te bankieren, winkelen of gamen. Het is belangrijk dat zij zich kunnen informeren over hoe ze dat op een veilige manier kunnen doen.’

Stap voor stap antwoorden
Veiliginternetten.nl geeft concrete en praktische stap voor stap antwoorden op actuele vragen van internetgebruikers.  Bijvoorbeeld over hoe ze veilig omgaan met hun online privacy, hoe ze veilig gebruik maken van wifi, wat ze kunnen doen en laten op sociale media, en hoe zij kinderen kunnen helpen veilig online te zijn. Deze site bevat hiervoor tools, handreikingen en stappenplannen. 

Ook op Twitter en Facebook
Veilig internetten is ook actief op sociale media. Tegelijk met de lancering van de website Veiliginternetten.nl zijn ook de Facebook-pagina en Twitter-account live gegaan. Veilig internetten is te volgen via @Vinternetten en facebook.com/veiliginternetten. Daar wordt onder andere bericht over de laatste updates op Veiliginternetten.nl, maar ook over opvallende berichten die niet altijd op de website verschijnen.

Alert Online
De lancering van veiliginternetten.nl is onderdeel van de Alert Online campagne die loopt van 27 oktober tot en met 6 november. Overheid en bedrijfsleven besteden dan twee weken lang extra aandacht aan digitale veiligheid. Zie www.alertonline.nl.