21-06-2013

Nieuwe App voor ondernemers over werken in de cloud

MKB-ondernemers kunnen voortaan gebruik maken van een nieuwe gratis app over cloud computing; het overal kunnen werken met verschillende ICT-diensten via internet. Het ministerie van Economische Zaken, MKB-Nederland en ECP hebben 20 juni 2013 tijdens de Week van de Ondernemer in Breda de app en website Cloudbewust.nl gelanceerd. De app en website leggen uit wat de voor- en nadelen van cloud computing zijn en geven tips voor het gebruik.

 

Bij het werken in de cloud wordt betaald naar gebruik, bijvoorbeeld via een abonnement, of gebruikgemaakt van gratis online diensten. Het voordeel is dat een ondernemer via internet overal bij zijn gegevens en andere informatie kan. Dit  kan kosten schelen en zorgen voor een efficiëntere bedrijfsvoering.  

 

ZZP’ers en kleine bedrijven in de bouw kunnen bijvoorbeeld een  abonnement nemen op Factuurportaal van Bouwend Nederland. Facturen komen dan elektronisch binnen en kunnen, zonder over te schrijven, worden verwerkt tot betalingen.

 

Fysiotherapeuten bijvoorbeeld kunnen gebruik maken van een online tool van de beroepsvereniging van fysiotherapeuten. Met de tool kunnen de kosten en de financiële gezondheid van hun praktijk worden bewaken en verbeterd. Het biedt ze inzicht in de werkelijke kosten van een behandeling, wat hij kan declareren en hoe hij presteert ten opzichte van andere praktijken.

 

Met de app en site moet het voor ondernemers eenvoudiger worden om te bepalen of zij (meer) gebruik willen maken van cloud computing. In de app worden voorbeelden gegeven over zaken als veiligheid en beschikbaarheid. Ondernemers kunnen gemakkelijk zien welke clouddienstleverancier het beste bij hen past.

 

Op de website www.cloudbewust.nl is aanvullende informatie beschikbaar over cloud computing. De app is te downloaden in de AppStore en via Google Play, of via de website www.cloudbewust.nl.