22-10-2012

Nieuw: brochure over digitaal pesten

Digivaardig & Digiveilig en stichting Mijn Kind Online hebben een nieuwe brochure over digitaal pesten gelanceerd. De brochure, mogelijk gemaakt met hulp van de Europese Commissie, is gratis te downloaden en kan tegen verzendkosten worden besteld.  De brochure is bedoeld voor scholen en ouders in het primair en voortgezet onderwijs.
 

‘Pesten is van alle tijden. Bij digitaal pesten of cyberpesten heeft het terrein zich alleen verplaatst naar internet. Kinderen vinden pesten via internet vaak ook ‘gewoon’ grappig. Totdat het ze zelf overkomt. Soms durven ze ook meer vanachter een computer. Je kunt de ander niet zien, soms waan je jezelf heel anoniem. Het kind dat ze pesten kan niet makkelijk terugslaan, letterlijk en figuurlijk.’

In de brochure ‘Digitaal pesten’ staan de feiten, de praktijkervaringen en de etiquette over hoe met elkaar om te gaan op internet. Daarnaast bevat het inspirerende en praktische tips over goed doen op internet.

Met de brochure willen Mijn Kind Online en Digivaardig & Digiveilig ouders en leerkrachten te helpen om omgangsvormen via sociale media bespreekbaar te maken, thuis en in de klas.  "Hoe zorg je dat cypberpesten niet uit de hand loopt? Niet door kinderen alleen maar te vertellen dat ze niet online mogen besten. Je moet vooral ook praten over goed gedrag op internet", aldus Remco Pijpers, directeur van stichting Mijn Kind Online.

De brochure is te downloaden of te bestellen via: http://www.digivaardigdigiveilig.nl/nieuws/P0/nieuw-brochure-over-digitaal-pesten