23-06-2021

Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA): nieuwe deelnemer ECP

Over NOGA

De Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) is dé branchevereniging en belangenbehartiger van online kansspelaanbieders die inzetten op een veilig, verantwoord en gevarieerd online kansspel aanbod in Nederland. Momenteel zijn negen grote, internationaal gerenommeerde en in verscheidene Europese landen vergunde aanbieders lid van NOGA, waaronder onder meer bet365, Betsson, Betway, Dazzletag, Entain, Flutter, Kindred en LeoVegas.

NOGA staat voor een constructieve dialoog met alle direct belanghebbenden in de kansspelbranche, zo veel mogelijk gebaseerd op feiten en cijfers, aangevuld met de inbreng van opgedane expertise in Nederland en in andere Europese online kansspelmarkten. De aangesloten leden stellen hun kennis en ervaring ter beschikking om in nauwe samenwerking en overleg met de overheid en de overige actoren, te komen tot een passend wetgevend kader dat voorziet in een open vergunningstelsel voor online kansspelen in Nederland, waarbij de consument maximaal wordt beschermd en de integriteit van de branche centraal staat.

Kanalisatie en informatie

Hierbij staat de kanalisatiedoelstelling voorop: een kansspelmarkt waarop de Nederlandse consument legaal online kan gokken op websites naar keuze en wel zo veel mogelijk of uitsluitend bij verschillende aanbieders met een door de Nederlandse overheid verstrekte vergunning. Kanalisatie neemt toe wanneer spelers toegang hebben tot een aantrekkelijk en gevarieerd legaal aanbod dat bepaald wordt door spelplezier, verschillende spelsoorten en speelveiligheid.

Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) en ECP

“Wij zijn heel blij toe te zijn getreden tot ECP. Voor NOGA is samenwerking van groot belang. NOGA neemt graag haar verantwoordelijkheid in de Nederlandse samenleving en als branchevereniging opereren wij midden in de informatiesamenleving en helpen hier graag om belangrijke onderwerpen te agenderen en bespoedigen. Denk bijvoorbeeld aan de online identificatie, de online privacy en de online consumentenbescherming die wij bepleiten. Het ECP is voor NOGA een logische partner en wij brengen graag actief de internationale ervaring van onze leden in, om de doelstellingen van ECP te helpen ondersteunen. Wij zien ernaar uit om actief en gezamenlijk met de overige deelnemers te werken aan een inclusieve en kansrijke digitale samenleving.” – Peter-Paul de Goeij, Managing Director – NOGA

 

Betrokken Deelnemers