02-07-2021

Nederlandse Cyberweerbaarheid centraal tijdens vierde sessie van de Digitale Binnenhof Academy

Op donderdag 1 juli vond de vierde (digitale) sessie van de Digitale Binnenhof Academy plaats. Ditmaal ging de sessie over het belangwekkende thema van de ‘cyberweerbaarheid’. Hoe goed zijn we als land opgewassen tegen alle bestaande en komende cyberdreigingen? Hoe kunnen we onze cyberweerbaarheid verhogen? En welke stappen worden in het buitenland genomen?

Keynotes van de sessie waren Prof. dr. Bart Jacobs, raadslid Cyber Security Raad (CSR) namens de wetenschappelijke sector en Kevin Jonkers, director Cyber Risk Services bij Deloitte Risk Advisory. Aan de hand van de conclusies van het CSR rapport ”Integrale Aanpak Cyberweerbaarheid” stonden zij stil bij de dreigingen waaraan Nederland blootstaat en gaven ze toelichting op mogelijke stappen om Nederland weerbaarder te maken.

De sessies van de Digitale Binnenhof Academy vinden in besloten setting plaats en terugkijken is niet mogelijk.

Bekijk hier een korte samenvatting van deze sessie:

Komende weken zijn er geen nieuwe kennissessies in verband met het zomerreces, maar na de zomer zullen er weer nieuwe kennissessies georganiseerd worden.

Mail naar info@digitalebinnenhofacademy.nl als u op de hoogte wilt worden gehouden over nieuwe sessies. Let wel: sessies zijn alleen toegankelijk voor politici en fractiemedewerkers van de Eerste en Tweede Kamer en het Europees Parlement.

Over de Digitale Binnenhof Academy

De Digitale Binnenhof Academy is een initiatief van DINLAMS-IXDCCNBIPBTGCyberveilig NederlandDDAFCAECP | Platform voor de InformatieSamenleving en iPoort. Doel van het initiatief is ongekleurde, betrouwbare en inhoudelijke kennis over de werking van de digitale samenleving over te brengen op politici. Op die manier willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat er goed publiek debat gevoerd kan worden over de digitale toekomst van Nederland.