02-04-2020

Nationale Blockchain Cursus nu ook in het Engels te volgen

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) heeft het afgelopen jaar samen met verschillende organisaties en specialisten gewerkt aan het realiseren van de Nationale Blockchain Cursus. De onlinecursus is voor iedereen toegankelijk die kennis wil opdoen over blockchain en de mogelijke toepassingen hiervan. Om de cursus voor een breder publiek toegankelijk te maken, is er de afgelopen periode ook gewerkt aan het beschikbaar maken van een Engelstalige versie.

De cursus bestaat in totaal uit zes afleveringen met elk een ander thema zoals ‘Wat is blockchain?’, ‘Wat kunnen we er mee?’ en ‘Crypto’s & Tokens’. Elke aflevering bestaat uit een stukje theorie als inleiding, er zijn gesprekken met mensen die in hun dagelijkse praktijk veel met blockchain te maken hebben en elke aflevering sluit af met een rondetafelgesprek met experts, die rond het betreffende thema hun licht laten schijnen over de huidige stand van zaken en de toekomst.

De Nederlandstalige en Engelstage cursus zijn gratis online te volgen.

 

Blockchain

Blockchain is een technologie om zonder betrokkenheid van een derde partij betrouwbare economische transacties te doen of informatie uit te wisselen. Doordat de blockchain niet beheerd wordt door één organisatie, maar door het h... + Meer over Blockchain