17-11-2011

Minister Maxime Verhagen geeft startschot voor COMMIT op ICTDelta2011

Op woensdag 16 november 2011 heeft minister Maxime Verhagen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie het startschot voor COMMIT gegeven op het ICTDelta-congres in het World Forum in Den Haag. ICTDelta2011 werd georganiseerd door ECP-EPN, NWO en COMMIT.
 

COMMIT is het publiek-private samenwerkingsproject voor ICT-onderzoek waarin kennisinstellingen en bedrijven samenwerken aan een betere toekomst voor Nederland. Tijdens ICTDelta presenteerden de verschillende COMMIT-projecten zich in de verschillende (meer dan 25) parallelsessies vanuit verschillende sectoren over industriële innovatie, creatieve ICT, zorg, energie, productiviteitsgroei en open data. In het plenaire programma waren er presentaties door onder anderen:
 

Minister Verhagen, Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, die zijn visie gaf op ICT en innovatie. 

 

Sjoerd Vollebregt, CEO van Stork, onderstreepte het belang van innovatie voor de Nederlandse industrie en economie. Hij is een sterke pleitbezorger voor valorisatie en benadrukte dat bruggen moeten worden geslagen tussen het innovatieve werk van wetenschappers en de toepassing van hun resultaten door het bedrijfsleven.
 

Willem Jonker, CEO EIT ICT Labs, vertelde over de innovatiekloof tussen wetenschappelijke kennis, en innovatie in de markt en welke rol EIT ICT Labs speelt bij het dichten van deze kloof. 
 

Jeroen Scheer, Manager Taskforce Energy Transition IT / Smart Grids IT bij Alliander,  benoemde in zijn presentatie de belangrijkste uitdagingen om onze energie-infrastructuur voor te bereiden op de toekomst.

Bezoek voor meer informatie over het congres en sprekers www.ICTDelta2011.nl.