13-09-2018

Manon van Beek uitgeroepen tot ICT Personality 2018 op de Avond van de Digitale Economie

Pacmed wint Digital Impact Award en de ICT Milieu Award gaat naar CFP Green Buildings.

Manon van Beek, bestuursvoorzitter van TenneT is de ICT Personality van 2018. Deze titel werd uitgereikt door brancheorganisatie Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, tijdens de Avond van de Digitale Economie in de Westerliefde in Amsterdam. Volgens de jury combineert Van Beek maatschappelijke betrokkenheid met grote aandacht voor de kansen van digitalisering.

Tijdens de avond werden nog twee awards uitgereikt. De Digital Impact Award ging naar Pacmed met machine learning op de intensive care. De winnaar van de ICT Milieu Award is CFP Green Buildings geworden met de Energierobot. 

ICT Personality

De ICT Personality Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie. Manon van Beek was de afgelopen jaren actief als directeur bij Accenture Nederland. Ze was betrokken bij de liberalisering van de energiesector en de introductie van groene stroom en elektrisch vervoer. In haar nieuwe rol als bestuursvoorzitter van TenneT kan ze de duurzame energietransitie verder mogelijk maken en versnellen. Van Beek ontving de award uit handen van Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT.

Digital Impact Award

De Digital Impact Award 2018 is gewonnen door Pacmed met machine learning op de intensive care. Volgens de jury een innovatieve technologische oplossing die laat zien hoe AI kan worden ingezet bij de aanpak van maatschappelijke problemen en die de wereld van de zorg op zijn kop gaat zetten. Het optimaliseert beslissingsprocessen van zorgverleners en vormt daardoor een belangrijke schakel voor het verlagen van de druk op intensive care’s en mortaliteit van de patiënten.

Winnaar Digital Impact Award 2018: Pacmed

ICT Milieu Award

De ICT Milieu Award 2018 ging naar CFP Green Buildings met de oplossing de Energierobot. Volgens de jury een mooie oplossing waarbij energiemonitoring, benchmarking en slimme algoritmes worden ingezet om gebouwen blijvend te verduurzamen, door continu inzicht te geven in actuele energieprestaties, verbetermogelijkheden én rendement. De jury vindt de oplossing erg actueel, gezien de toevoeging van energiemanagement op de erkende maatregelenlijst per januari 2018, en een goed voorbeeld hoe ICT oplossingen biedt voor de doelen van het KlimaatAkkoord.      

Bekijk de foto’s en aftermovie.