08-07-2014

Liander en Enexis organiseren hackathon Apps for Energy

Liander en Enexis willen dat in Nederland een interessant en aansprekend aanbod van consumenten-applicaties ontstaat voor energie, besparing en verduurzaming. Door open data beschikbaar te stellen willen zij de markt stimuleren om dergelijke producten en diensten te ontwikkelen.

Wedstrijd
Hackathons zijn evenementen waar mensen bij elkaar komen om binnen de gestelde tijd (in dit geval 45 uur) iets te maken, en waarbij vaak in de nacht wordt doorgewerkt. Aan de hackathon is een wedstrijd verbonden. De app of andere online toepassing die binnen die 45 uur is gemaakt, wordt op zondag gepresenteerd aan een jury. Er zijn geldbedragen te winnen (tot € 3.000 voor het winnende team) en toegang tot de selectiemiddag van het Pressure Cooker-programma van UtrechtInc. Het eigendom van de ontwikkelde software blijft bij de makers.

Zelf meedoen?
De hackathon Apps for Energy duurt 45 uur en vindt plaats van vrijdagavond 11 tot en met zondagmiddag 13 juli. Ben je een programmeur, ontwikkelaar, designer of een andere professional en wil je meedoen aan de hackathon? Meld je dan aan via www.appsforenergy.nl.