28-06-2011

Levendige bijeenkomst ‘Identiteiten voor bedrijven en consumenten’

Op 16 juni 2011 organiseerde ECP-EPN in samenwerking met PIMN de identitymanagement-bijeenkomst: ‘Identiteiten voor bedrijven en consumenten’.

Elektronische identiteiten zijn niet alleen van belang voor bedrijven, maar ook de burger heeft daar steeds meer mee te maken. Een goede elektronische herkenning ("is iemand echt degene die hij/zij zegt te zijn") is dan belangrijk om betrouwbaar zaken te kunnen doen op het internet.

Tijdens het seminar werd de laatste stand van zaken rondom eHerkenning voor bedrijven gegeven door Arjen Haasnoot van het Ministerie van EL&I. Ook de Europese dimensie kwam aan bod. Ana Karla Alves de Medeiros gaf een overzicht van verschillende Europese projecten op het gebied van identity management. Jeroen Wolfs presenteerde zijn visie op consumenten identiteiten en data kwaliteit. Kick Willemse ging tijdens zijn presentatie in op mijn omgevingen en accountgegevens.

De middag werd afgesloten met een levendige discussie waarbij aan de aanwezigen onder andere gevraagd werd ‘waar zij warm van worden en waar zij vinden dat het schroeit’. Ook de aansprakelijkheid in geval van verkeerd verstrekte gegevens kwam aan bod.

Tijdens en na de bijeenkomst was er voldoende gelegenheid om te netwerken.
 

Bekijk hier de presentaties van:

Arjan Haasnoot, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie

Ana Karla Alves de Medeiros,  Senior Consultant  Capgemini Consulting  

Kick Willemse, Prooflink

Jeroen Wolfs,Webservices.nl, DDMA-lid