11-11-2021

Lancering handleiding digitale veiligheid: Zo hack je een stad

Op 11 november heeft wethouder Saskia Bruines bij het ECP Jaarfestival 2021 de handleiding ‘Zó hack je een stad’ gelanceerd en deze overhandigd aan Tineke Netelenbos, voorzitter van ECP en lid van de Cyber Security Raad, het onafhankelijke adviesorgaan van het kabinet.

Jaarlijks organiseren de gemeente Den Haag en het Haagse cybersecurity bedrijf Cybersprint hackwedstrijd Hâck The Hague. Hackers krijgen dan de kans om de ICT-systemen van de gemeente Den Haag en haar toeleveranciers onder de loep te nemen. De meerwaarde en het succes van Hâck The Hague wordt in binnen- en buitenland opgemerkt. Steeds vaker komen er vragen binnen van andere gemeenten, bedrijven en organisaties die meer willen weten over het organiseren van zo’n hackwedstrijd en deze aanpak ook zelf willen toepassen.

Wethouder Saskia Bruines: “Digitale veiligheid is voor de gemeente Den Haag een belangrijk onderwerp. Zeker gezien de toenemende digitale dreiging is het belangrijk dat we zo breed mogelijk in de samenleving de handen ineenslaan. Blijven testen, oefenen en elkaar helpen waar mogelijk. Samenwerking en kennisdeling zijn hierin essentieel. Onze kennis en ervaring rondom digitale veiligheid en Hâck The Hague hebben we daarom samen met Cybersprint gebundeld in een handleiding. Ik hoop dat het andere gemeenten en organisaties inspireert en motiveert om de volgende stap te zetten in hun eigen digitale veiligheid.”

De e-guide biedt een gedetailleerd overzicht. Niet alleen voor het organiseren van het event, maar ook welke stappen een organisatie kan nemen om de digitale veiligheid continu te verbeteren. De e-guide is hier gratis te downloaden.

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig

Betrokken ECP'ers

Tineke Netelenbos

Betrokken Deelnemers