31-10-2019

Kennisuitwisseling aanpak en implementatie van moderne internetstandaarden tussen Duitsland en Nederland

In de context van IGF2019 organiseert het Nederlandse Internet Governance Forum (NL IGF) diverse activiteiten voor de delegatieleden. Dit jaar wordt in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Duitsland en het Platform Internetstandaarden een ontbijtsessie georganiseerd over moderne internetstandaarden. Tijdens de sessie zullen Duitse en Nederlandse partijen hun aanpak presenteren en is er ruim de tijd om van elkaar te leren en mogelijke samenwerkingen aan te gaan. De ontbijtsessie vindt plaats op woensdagochtend 27 november in Berlijn.

Geïnteresseerd? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info[@]nligf.nl.

Internet Governance Forum

Het Internet Governance Forum, opgericht in 2006 als één van de uitkomsten van de Wereldtop over de informatiemaatschappij (WSIS), is een mondiaal multistakeholder overlegplatform dat wil bijdragen aan het behoud van een open, veilig, vrij en stabiel internet door middel van kennisuitwisseling, het delen van best practices en discussies over internet-gerelateerde beleidsonderwerpen die publieke belangen raken. Tijdens het IGF worden opkomende kwesties, risico’s en uitdagingen op het gebied van internet governance geïdentificeerd en bij relevante partijen onder de aandacht gebracht.

NL IGF

Het Nederlandse Internet Governance Forum, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, SIDN en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, is als multistakeholder-overlegplatform in het leven geroepen om Nederlands beleid en best practices op het IGF in te brengen, maar ook om relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van internet governance mee terug te nemen ten behoeve van het nationale beleidsdebat.

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance