20-10-2009

Joop Bautz Information Security Award 2009 gewonnen door Amsterdamse studenten

Op 14 oktober 2009 is de Joop Bautz Information Security Award 2009 tijdens het jaarlijkse Security-congres voor de 8e keer uitgereikt. Dit jaar waren de winnaars Thijs Kinkhorst en Michael van Kleij. Hun werkstuk had de titel “Detecting the ghost in the browser: Real time detection of drive-by infections”.

De Jury beoordeelt dit werkstuk met de kwalificatie zeer goed op alle criteria van de Award. De Jury overweegt daarbij dat het werkstuk een mooie balans bevat tussen theorie en praktijk, de methodiek een nieuwe aanpak betreft, en die daarom nog wel in een laboratorium fase verkeert. Maar gegeven het feit dat wij allemaal vele malen per dag browsers aanklikken en browser plugins gebruiken, en daarmee slachtoffer kunnen worden van “drive-by infections”, gaat het om een zeer praktisch en innovatief werkstuk van mogelijk grote maatschappelijke waarde, dat hopelijk zal bijdragen aan veilig gebruik van Internet.

Thijs Kinkhorst en Michael van Kleij wonnen een prijs van €2.000,- . De Joop Bautz Information Security Award is een initiatief van ECP-EPN, PvIB, ISACA en NOREA.