19-09-2012

Jongerenraad zoekt nieuwe leden

De Digiraad, de jongerenraad van het programma Digivaardig & Digiveilig, is op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. Wordt uw zoon of dochter, neef/nicht, buurjongen/meisje enthousiast van ICT? Hebben zij ideeën over hoe de digitale wereld leuker en veiliger kan worden voor kinderen en jongeren? Dan is de Digiraad wat voor hen! Het is een leuke, leerzame nevenactiviteit die ook nog eens bijzondere ervaringen voor hen kan opleveren, denk aan een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg (in gesprek met Eurocommissaris Neelie Kroes), lunchen met de minister van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie maar ook het maken van allerlei leuke reportages over diverse onderwerpen.

 

De Digiraad is een aantal jaren geleden opgezet door jongeren zelf en valt onder het programma Digivaardig & Digiveilig (www.digivaardigdigiveilig.nl). Het is een groep middelbare scholieren die erg met jongeren en ICT/internet bezig zijn, met name rond veiligheid. Deze jongeren (tussen de 12 en 18 jaar oud) treden als ambassadeurs op in binnen- en buitenland om het onderwerp veilig internet voor kinderen op de kaart te zetten en daarnaast ook aandacht te vragen voor hoe we jongeren aan de juiste kennis en vaardigheden kunnen helpen voor het gebruik van internet en andere digitale middelen. Ze geven adviezen aan en discussiëren mee met bedrijven en overheid.

Wat doet de Digiraad concreet:
–          Op werkbezoek bij bedrijven (zoals Hyves, Microsoft, etc) en ook bij overheden (ministeries). Tijdens zo’n werkbezoek krijgt de Digiraad bijvoorbeeld een rondleiding, maar gaat zij ook in gesprek met de experts van die bedrijven om kennis uit te wisselen.
–          Advies geven, aan bijvoorbeeld de politie, Meldpunt Kinderporno op Internet of aan de overheid over jongeren en internet.
–          Meedoen aan workshops en discussies tijdens bijeenkomsten in binnen- en buitenland.
–          Een keer in de zoveel tijd vergaderen om te kijken wat de Digiraad concreet wil en kan doen
Zie ook www.Digiraad.net.
 

Word lid van de Digiraad!
Ben jij enthousiast geworden van dit bericht, help je graag mee de boodschap van jongeren over ICT verder te verspreiden? Word dan lid van de  Digiraad en mail naar contact@Digiraad.net
Je bent altijd van harte welkom om, geheel vrijblijvend, deel te nemen aan een van de activiteiten van de Digiraad en eens kennis te maken met de andere leden. We zouden het erg leuk vinden als jij de Digiraad wilt komen versterken!