04-07-2016

Jonge kunstenaars gezocht voor Icarus Award 2016

Prijsvraag: ‘De informatiesamenleving: de droom of de val van Icarus’

Kunst manifesteert zich als het geweten van de maatschappij en in het bijzonder van de informatiesamenleving in transitie. ECP organiseert in samenwerking met deFusie een expositie die tijdens het Jaarcongres ECP in de Fokker Terminal Den Haag te zien zal zijn. 

Deze expositie, ’De informatiesamenleving: de droom of de val van Icarus’ zal gaan over ethische vraagstukken die gepaard gaan met technologische ontwikkelingen.

We zijn op zoek naar jonge (media / technologie) kunstenaars die ons kunnen verrassen met hun werk. Welke kansen biedt het vormgeven van de informatiesamenleving? Op welke gebieden zijn wij, zoals Icarus, door ons enthousiasme over de mogelijkheden te hoogmoedig?

Heb jij als kunstenaar een antwoord op deze vragen, of worstel je er juist mee in je werk? Kortom, ben jij de kunstenaar die wij zoeken en wil je jouw werk graag exposeren? Stuur dan voor 1 november 2016 een film of digitale afbeelding van je werk – met toelichting – naar liisa.janssens[at]ecp.nl o.v.v Kunstprijsvraag 2016.

De winnaar zal exposeren op het Jaarcongres ECP – waar ook werken van gerenommeerde media- en technologiekunstenaars te zien zijn – en krijgt daarnaast de kans om in de rubriek Het Beeld van deFusie het werk nog eens tentoon te stellen.