Plenaire opening

Tijdens de plenaire opening van het ECP Jaarfestival werden we ontvangen door onze dagvoorzitters Richard en Lieke Lamb. Onze gastheer Arie van Bellen en gastvrouw Tineke Netelenbos trapten af met de onthulling van de DigiTijdlijn, waarna er een gesprek hierover plaatsvindt tussen oud ECP-voorzitters Frank Heemskerk, Roger van Boxtel en Jong ECP’ers Dorijn Bogaard en Lucas Moers. Eppo van Nispen tot Sevenaer zette de toon voor de rest van de dag door zijn spectaculaire keynote over 25 jaar digitalisering.

Daarnaast overhandigde de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering (NCDD) tijdens de plenaire opening het paper ‘Op weg naar een emissieloze online thuiswerkplek’ en haar position paper ‘Nederland Koploper Duurzaam Digitaal’ aan Barbara Kathmann, Tweede Kamerlid én winnaar van de titel Meest Digibewuste Kamerlid 2023.

Koning Willem-Alexander woonde als speciale gast de plenaire opening van ons 25-jarige jubileum editie van het Jaarfestival bij. Na afloop ging Zijne Majesteit in gesprek met de NCDD en Jong ECP. Daniël Tijink overhandigde de Koning zijn boek ‘Techniek staat voor iets’ over de ethisch, praktische aanpak van technologie in de samenleving.