22-02-2012

“Je bent nooit te oud om te leren”

Samen met haar partners lanceert ECP met het programma Digivaardig & Digiveilig een drie-weekse campagne (vanaf 26 maart a.s.) onder de titel “Je bent nooit te oud om te leren,..”. De campagne wordt visueel en tekstueel publicitair ondersteund in lokale media. Bovendien zullen 30 à 40 partners – grote organisaties zoals banken, de overheid, not-for-profit instellingen, ICT-, kabel- en energiemaatschappijen – de campagne  zowel offline als online bij hun klanten onder de aandacht brengen. Op deze manier zal de boodschap van de campagne tenminste 80% van de Nederlandse bevolking bereiken.

 

Op dit moment is ongeveer 11% van de Nederlanders niet online, of worden zij in ieder geval niet vaardig genoeg geacht om optimaal van het internet te kunnen profiteren. Om deze mensen aan te moedigen stap- voor-stap de voordelen van het internet te ervaren worden zij tijdens de campagne benaderd door hun bank, hun kabelmaatschappij en diverse andere instanties met de vraag een eenvoudige online handeling of transactie uit te voeren, of bepaalde informatie op te zoeken. Alleen maar bij wijze van oefening, of om eventuele twijfel of angst weg te nemen. Ook kunnen ze tijdens deze campagne een gratis nummer bellen en onmiddellijk hulp krijgen van een ervaren vrijwilliger als ze ‘vastlopen’ of gewoon niet weten hoe ze iets moeten aanpakken. Daarnaast kunnen zij een op maat flyer met computer- en internetcursusaanbod in de buurt opvragen.

Bovendien zal de overige 89%, degenen die al wel actief zijn op internet, via online media (sociale netwerken, nieuwssites) en door meewerkende partners via email aan medewerkers en intranet, het verzoek voorgelegd krijgen in hun omgeving op zoek te gaan naar iemand (moeder, collega of vriend) die wel wat hulp zou kunnen gebruiken en hen verder te helpen met behulp van Klik & Tik, het internet op of AardigDigivaardig.
 

Vrijwel alle dienstverlening en media-aandacht wordt gratis verstrekt. Dankzij alle deelnemende organisaties en vrijwilligers kunnen wij uitkijken naar een klantvriendelijke, alom zichtbare campagne tegen lage kosten, wat voor alle partijen winst betekent.
 

Meer informatie kunt u opvragen via info@ecp.nl