Over informatie gesproken, voor een slimmere informatiesamenleving!

Tijdens het ECP Jaarfestival 2021 op donderdag 11 november vond de sessie ‘Over informatie gesproken, voor een slimmere informatiesamenleving!’ plaats. De sessie werd georganiseerd door Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI).

Sprekers

Tijdens deze sessie kwamen verschillende sprekers aan het woord: Rob Nijman (IBM Nederland), Jacqueline Rutjens (RDDI), Serv Wiemers (Open State Foudation) en Larissa Zegveld (Forum Standaardisatie)

Invulling sessie

De Alliantie Open Overheid is een netwerk voor de uitwisseling van kennis, ervaringen en dilemma’s over Open Overheid.

Wij, partners van de Alliantie Open Overheid, willen ook bijdragen bij aan een socialere samenleving waarin de mens weer centraal is gesteld in het digitale tijdperk. Dat begint met het duurzaam versterken van de informatiepositie van burgers en bedrijven door de samenleving van kennis en oplossingen te voorzien.

Tijdens deze sessie gaan panelleden met elkaar in gesprek over de dynamische en complexe wereld van de informatie en maatschappelijke informatie vraagstukken.

 

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance