14-12-2010

Jaarcongres ECP-EPN: Een inspiratie voor Digitaal Nederland!

ECP-EPN kijkt terug op een zeer geslaagd Jaarcongres op donderdag 25 november in het Circustheater te Den Haag. Ook dit jaar konden de deelnemers, zo’n 500 in getal, aan de hand van de sectoroverschrijdende thema’s De Maatschappij, De Toepassing en De Toekomst, hun ervaringen en kennis delen, visies en oplossingen uitwisselen en hun blik op de toekomst aanscherpen. Bijvoorbeeld rond de nodige randvoorwaarden voor de verdere uitwerking van de digitale agenda van Nederland: Digital NL. Samen bekeken wij daar de mogelijkheden om schaal en massa te creëren (standaardisatie), hoe het vertrouwen in de veiligheid en privacy van elektronische dienstverlening kon worden vergroot (acceptatie), en hoe uiteenlopende doelgroepen de benodigde kennis en vaardigheden het best zouden kunnen verwerven (ICT-opleidingen, basisvaardigheden).

 

Naast de drie themabijeenkomsten stonden er een aantal side events op het programma, zoals een  Vroegevogel Twittersessie met mevrouw Kirsten Verdel, bekend van haar betrokkenheid bij de verkiezing van Barack Obama tot president van de VS, een seminar eFactureren, een workshop ICT & Onderwijs, een infosessie SEPA voor de IT-sector, de (jaarlijkse) uitreiking van de IPv6 Awards 2010 en de SIDN Internet Awards.

In de middag werd het congres plenair afgesloten, met een aantal topsprekers uit overheid en bedrijfsleven, onder wie Mr. Constantijn van Oranje (Europese Commissie).  In zijn key-note speech spiegelde hij de Europese Digitale Agenda aan de thema’s die behandeld werden in de subprogramma’s van het Jaarcongres ECP-EPN.

 

De presentaties, verslagen,  compilatievideo en foto’s van deze inspirerende dag zijn nu te vinden op  www.jaarcongresecp-epn.nl.