13-04-2017

IT professionals uit de noordelijke provincies gezocht

Wie beter dan mensen uit de praktijk kunnen scholieren een beeld geven van de veelzijdige carrièremogelijkheden in de IT sector? Om jongeren te motiveren voor een toekomst in de IT is Geef IT Door opzoek naar IT professionals uit de regio’s Friesland, Drenthe, Groningen en Zeeland. Ben of ken jij een IT professional uit deze regio’s en lijkt het jou leuk om een gastles te geven op een VMBO-school? Meld je dan hier aan. De organisatie van Geef IT Door heeft presentaties samengesteld die gebruikt kunnen worden in de les en denkt graag met u mee.

Voorgaande gastlessen

Benieuwd naar voorgaande gastlessen? In februari gaf staatssecretaris Dijkhoff (VenJ) een gastles op het Newmancollege in Breda waarin hij scholieren bewust wilde maken van het belang van online veiligheid en op diezelfde dag gaf Jaya Baloo, Chief Information Security Officer bij KPN, twee gastlessen over het belang van informatiebeveiliging op het Segbroek College in Den Haag. Ook gaf Bart Schermer, expert op het gebied van ICT recht, een collegereeks over internet en privacy bij de Universiteit van Nederland.

Maak scholen attent

Ook u kunt helpen. Kent u kinderen, nichtjes, neefjes, die het leuk zouden vinden om een gastles te krijgen? Maak de school attent en verspreid de boodschap van Geef IT Door. Scholen kunnen zich aanmelden voor gratis gastlessen. Meer informatie over Geef IT Door vindt u hier.