12-02-2013

Internet Governance Forum 2013

De plaats en datum van het achtste Internet Governance Forum is nu al bekend. Het IGF vindt dit jaar van 21 tot 25 oktober plaats in Desa Nusa op Bali, Indonesië. Uiteraard is ECP middels haar NL IGF project dat zij samen met het ministerie van Economische Zaken en SIDN voert nauw betrokken bij de ontwikkelingen. NL IGF verzamelt de komende maanden via diverse bijeenkomsten, open consultaties rondom thema’s die spelen op en rond internet governance input over wat Nederland kan en wil bijdragen aan het IGF. Wij nodigen u graag uit uw bijdrage te leveren.

 

Het IGF is de internationale plek bij uitstek waar beleidsmakers, bedrijfsleven, wetenschap, belangenorganisaties en politiek elkaar ontmoeten en waar input wordt gegeven voor toekomstig beleid. Aanwezigheid van een nationaal georganiseerde, multistakeholder delegatie op het IGF is daarom van groot belang. Door meer partijen in Nederland voor de activiteiten van het Internet Governance Forum te interesseren, kan ons land profiteren van vernieuwende invalshoeken die tijdens het IGF naar voren komen.

 

Wat er precies speelt op het Internet Governance Forum en waarom wij daar als Nederland niet mogen ontbreken met een stevige delegatie vertelden Arnold van Rhijn, EU-beleidscoördinator telecom bij het ministerie van EZ, en Marjolijn Bonthuis, adjunct-directeur van ECP, Platform voor de InformatieSamenleving,in het laatste nummer van iBestuur Magazine.  Lees meer.

 

Bezoek voor meer informatie  over het NL IGF: www.nligf.nl 

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond het IGF en NL IGF en meld u aan voor de digitale NL IGF Update