02-10-2013

Internationale Privacy Innovatie Award voor Nederlandse tool PrivacyChecker.eu

Seattle – Het Nederlands privacy-adviesbureau Considerati heeft op 1 oktober de ‘Privacy Innovation Award’ gewonnen, een internationale award die jaarlijks wordt uitgereikt aan organisaties die op een innovatieve wijze de bescherming van privacy en persoonsgegevens stimuleren. ECP weet dit al langer en werkt al jaren samen met Considerati. 

De award werd door een vakjury van de IAPP (International Association of Privacy Professionals) aan Considerati toegekend voor de website PrivacyChecker.eu. Op PrivacyChecker.eu kunnen ondernemers en overheden nagaan hoe zij ervoor staan op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

De jury van de HP-IAPP Awards, bestaande uit vakspecialisten, kende Considerati de prijs in de categorie Technologische Innovatie toe omdat ‘PrivacyChecker.eu op innovatieve wijze technologie inzet om ingewikkelde nieuwe privacywetgeving inzichtelijk te maken voor het bedrijfsleven en overheden.’ PrivacyChecker.eu is gratis en volledig anoniem te gebruiken en bevat een Privacy Impact Assessment (PIA) Quickscan, een Wbp Quickscan en een Boetemeter. Aanleiding voor Considerati om PrivacyChecker.eu te ontwikkelen was de complexiteit van bestaande privacy wetgeving en de aankomende nieuwe Europese Privacy Verordening.

‘Zeker nu er boetes van wel 2% van de wereldwijde groepsomzet zijn voorgesteld voor privacy-inbreuken, is het belangrijk dat organisaties goed inzicht krijgen in hoe zij er qua privacy voor staan’ aldus Bart Schermer, partner bij Considerati en assistent-professor Internetrecht aan de Universiteit van Leiden. ‘Privacy is zeker ook met PRISM en de vele datalekken politiek helemaal hot en privacy-schendingen leiden, afgezien van boetes, tot steeds grotere reputatieschade en verlies van vertrouwen. Wij willen organisaties helpen privacy onder controle te krijgen en beheersbaar te maken.’

Doe zelf de checks op www.privacychecker.eu (Engelstalige versie) of www.privacychecker.nl (Nederlandse versie) en bekijk het filmpje.

Over IAPP en de award
De HP-IAPP Privacy Innovation Award wordt uitgereikt door de International Association of Privacy Professionals op basis van de verschillende criteria, waaronder het level van innovatie, de reikwijdte van de applicatie, de manier waarop de applicatie de omzet en winstgevendheid van een onderneming verhoogt en de hoeveelheid klanten die worden beïnvloed door de applicatie.

Over Considerati
Considerati is de leidende expert op het gebied van ICT, recht en beleid en is gespecialiseerd in privacy vraagstukken. Considerati levert niet alleen juridisch advies, maar zorgt ervoor dat privacy beheersbaar gemaakt wordt voor organisaties. Considerati verzorgt privacytrainingen, Privacy Impact Assessments en complete privacy governance programma’s om de kans op boetes en reputatieschade te minimaliseren.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video