07-03-2014

Inschrijving Media Ukkie Award van start

Media Ukkie Award: beste app voor ukkies

De Media Ukkie Award is de Nederlandse prijs voor de beste app voor ukkies van 0 tot 6 jaar. Jaarlijks komen er in Nederland veel verschillende apps uit voor ukkies, maar welke zijn daadwerkelijk leuk, creatief, leerzaam en goed in te zetten bij de mediaopvoeding van je kind? De Media Ukkie Award wordt op dinsdag 15 april 2014 voor de derde keer uitgereikt. Aanmelden van apps die in aanmerking komen voor de Media Ukkie Award 2014 kan t/m 27 maart aanstaande via www.mediaukkies.nl. De vakjury beoordeelt de inzendingen onder meer op aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Eerdere winnaars van de Media Ukkie Award waren onder meer: (te) Gekke Dierentuin (2013, app) en Jop gaat slapen (2012, app).

Media Ukkie Dagen
Om opvoeders en professionals te ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar, organiseert  Mediawijzer.net dit jaar voor de derde keer De Media Ukkie Dagen. Het motto Media Ukkie Dagen 2014 is: ‘Voed jij je kind zelf op of laat je dat over aan de media?’. De Media Ukkie Dagen 2014 vinden plaats van 9 t/m 18 april. www.mediaukkies.nl

Over de organisatie
Expertisecentrum Mediawijzer.net reikt voor de derde keer de Media Ukkie Award uit. Mediawijzer.net wil door middel van de prijs de kwaliteit van het aanbod voor peuters en kleuters via internet bevorderen. Daarnaast wil de organisatie ouders en andere opvoeders een handreiking bieden bij het maken van keuzes voor geschikte websites en apps voor hun kinderen. Voor meer informatie, zie www.mediawijzer.net.