14-09-2017

Inge Philips uitgeroepen tot ICT Personality 2017

Parkeagle wint Digital Impact Award, ICT Milieu Award voor IBM, Tennet e.a. Soesterberg, 14 september 2017 – Inge Philips, directeur van de cyber risk services praktijk van Deloitte, is de ICT Personality van 2017. Deze eretitel werd uitgereikt door brancheorganisatie Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, tijdens de Avond van de Digitale Economie. Volgens de jury is Philips een belangrijke ambassadeur van publiek-private samenwerking op het gebied van digitale veiligheid. Op de avond werden nog twee awards uitgereikt. De Digital Impact Award ging naar Parkeagle, een toepassing die met sensors vrije parkeerplaatsen in kaart brengt. De winnaar van de ICT Milieu Award is een samenwerking tussen onder andere IBM, Tennet en Vandebron om pieken in het aanbod van duurzame energie op te vangen met behulp van de blockchain.

ICT Personality

De ICT Personality Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie. Inge Philips begon haar carrière bij de overheid. Ze werkte onder andere voor de AIVD en het Team High Tech Crime van de landelijke recherche. Vorig jaar maakte ze de overstap naar het bedrijfsleven. Volgens de jury verbindt ze op een unieke manier haar praktijkkennis van opsporing bij de overheid met de mogelijkheden van het bedrijfsleven. Ze weet bovendien een complex onderwerp te vertalen naar een breed publiek en ze is een ambassadeur voor een geïntegreerde, gezamenlijke aanpak van cybersecurity. Philips ontving de award uit handen van Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT.

Digital Impact Award

De Digital Impact Award 2017 is gewonnen door Parkeagle. De sensors van Parkeagle helpen automobilisten een vrije parkeerplek te vinden. Volgens de jury een hele concrete oplossing voor een herkenbaar probleem. De jury was daarnaast enthousiast over de manier waarop de sensors onderling communiceren, waardoor er geen aanvullende infrastructuur nodig is. Door de data die de sensors opleveren hebben ze de potentie een nuttige schakel te zijn in de slimme stad van de toekomst.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

ICT Milieu Award

De ICT Milieu Award 2017 ging naar IBM, Tennet, Vandebron en Sonnen eServices met hun oplossing ‘Crowd balancing the grid with blockchain’. Het schommelende aanbod aan duurzaam opgewekte energie is een belangrijke uitdaging voor de duurzame energievoorziening van de toekomst. IBM, Tennet e.a. hebben hiervoor een slimme, decentrale oplossing bedacht die gebruik maakt van de blockchain. De jury was erg te spreken over de samenwerking van verschillende partijen aan de oplossing en de potentie van de technologie voor andere slimme toepassingen die helpen de energietransitie mogelijk te maken.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video