15-06-2017

ICT-project met impact? Nomineer het voor de Digital Impact Award

Elke dag werken tienduizenden ICT-bedrijven aan oplossingen die Nederland slimmer, veiliger, duurzamer, efficiënter en gezonder maken. Met de Digital Impact Award vragen ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Nederland ICT extra aandacht voor deze projecten en de mensen erachter. Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de award. De Digital Impact Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een project of organisatie die door middel van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de digitale economie of een aantoonbaar positief effect heeft op mens en maatschappij. Het staat iedereen vrij om een project te kandideren. Dat kan een eigen project zijn of een project van anderen. De jury zal ook zelf op zoek gaan naar geschikte kandidaten.

Inschrijven

Meld nu je project aan voor de Digital Impact Award 2017 De inschrijving sluit op 17 juli aanstaande.

Criteria

Voor de Digital Impact Award zijn ECP en Nederland ICTop zoek naar inzendingen die:

  • Het belang van de digitale economie voor een breed publiek tastbaar maken of aantoonbaar positief effect hebben op mens en maatschappij
  • Op geavanceerde wijze gebruik maken van ICT
  • Spraakmakend zijn
  • Van recente datum zijn

Jurering

Alle inzendingen voor de Digital Impact Award worden na aanmelding beoordeeld of ze voldoen aan bovengenoemde criteria. Mocht de jury behoefte hebben aan aanvullende informatie, dan nemen we contact met je op. De jury selecteert uit de inzendingen drie projecten die worden genomineerd. Van de drie genomineerden wordt een korte video gemaakt om hun project toe te lichten en de impact te illustreren. De filmpjes van de genomineerden van vorig jaar kun je hier bekijken. De winnaar van de Digital Impact Award wordt bekend gemaakt tijdens de Avond van de Digitale Economie op 14 september aanstaande.