10-12-2013

Het IGF in Bali was een succes

Meer dan 1500 deelnemers uit 111 landen discussieerden in 135 workshops, plenaire en andere sessies over de toekomst van het internet. Nederland was sterk vertegenwoordigd met een brede, multistakeholder delegatie van 23 personen, afkomstig van overheid (EZ, BZ, V&J), bedrijfsleven, parlement, jongeren, wetenschap en NGO’s en organiseerde vanuit het NL IGF 2 workshops.

“Als jonge ondernemer is het belangrijk je stem te laten horen in het internationale debat”

Naar het IGF2013 nam NL IGF een aantal jongeren mee. Wat vonden zij van het mondiale forum? Wat hebben zij geleerd? En wat zou er volgens hen anders kunnen? Bastiaan Zwanenburg (17 jaar) schreef zijn bevindingen op. Lees meer.

“Wij konden onze ervaringen als jongeren delen met de rest van de wereld”

Robert van Hoesel (20 jaar) vertegenwoordigde Nederland tijdens verschillende sessies op het IGF in Bali. Lees zijn bevindingen in een kort, bondig verslag. Lees meer.

“Vertrouwen was meest gebruikte woord tijdens IGF2013”

Arnold van Rhijn, EU Policy Coördinator bij het ministerie van Economische Zaken, bezocht het IGF 2013 op Bali en schreef er een blog over. Lees meer.

“Neem consumentenprincipes mee in Internet of Things debat”

Ook Arda Gerkens (Eerste Kamerlid SP en Directeur HCC) reisde mee naar het IGF2013. Arda schreef een impressie van de tweede dag van het IGF. Lees meer.

 

De volgende bijeenkomst van het IGF zal in september 2014 worden gehouden in Istanbul, Turkije.