06-10-2014

Het aftellen naar Codeweek is begonnen!

De Nederlandse Codeweek start op 10 oktober met een spetterende kick-off in NEMO Amsterdam. Hier komt onder andere codetalent Puck van Meerburg aan het woord en wordt de noodzaak van programmeervaardigheden door een coalitie uit het bedrijfsleven toegelicht (Bol.com, Microsoft, SIDN en UPC).

Gedurende de rest van de week vinden er in heel het land code-activiteiten plaats. De teller staat inmiddels op 39 Nederlandse events, van Friesland tot aan Limburg!

Als klap op de vuurpijl komt Neelie Kroes de Nederlandse Codeweek op 17 oktober zelf afsluiten. Na een terugblik op de hoogtepunten van de Nederlandse Codeweek programmeert de Eurocommissaris het startschot van een Hackathon waarin 100 ambitieuze jongeren vanaf 14 jaar in 24 uur vernieuwende apps, websites en andere digitale tools te maken rond het thema “Teaching Friends How to Code”.

Doet u ook mee met de Codeweek?
Kijk op www.codeweek.nl/kalender en bezoek (met uw kinderen) een code-activiteit bij u in de buurt. Of ga zelf op de school van uw kinderen of een school in de buurt aan de slag met onze toolkit. Hierin vindt u handige tips om zelf een codeles te geven! U hoeft niet te kunnen programmeren of een tech-tovenaar te zijn om aan de Codeweek te kunnen bijdragen. Het is voldoende wanneer u het belangrijk vindt dat kinderen meer worden gestimuleerd in hun digitale creativiteit.