12-11-2010

Genomineerden IPv6 awards bekend

Nog maar 215 dagen en dan zijn de Internetadressen op. De oplossing voor dat dringende probleem heet Internetprotocol versie 6 (IPv6). De Nederlandse TaskForce IPv6 vraagt hier aandacht voor door op 25 november aanstaande voor de tweede keer op rij de IPv6 awards uit te reiken. Veertien bedrijven en instellingen zijn momenteel genomineerd en maken kans op een award voor de beste operationele implementatie met IPv6. De TaskForce wil met de uitreiking van de awards aandacht vragen voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6.

De genomineerden zijn:

Catergorie: Internet Service Providers – XS4all, Prolocation, Strato
Catergorie: Bedrijfsleven – GeenStijl, Netmatch, AVM
Catergorie: Overheid & Not-for-profit – Ministerie van Algemene zaken, Stichting Breedband Delft
Catergorie: Onderwijs & Onderzoek – Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente, Studenten Net Twente
Catergorie: Publicatie & Opleidingscurriculum – NGN, Startel, Pieter -Tjerk de Boer
Catergorie: Particulieren – Geen nominaties

In totaal heeft de TaskForce  IPv6 dit jaar 30 aanmeldingen van implementaties ontvangen. In de categorie particulieren waren er helaas geen aanmeldingen. Bij het selecteren van de genomineerden heeft de jury gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact. 

Uitreiking  van de awards
De uitreiking van de IPv6 awards 2010 vindt plaats op 25 november aanstaande om 13.15 uur tijdens het Jaarcongres ECP-EPN(www.jaarcongresecp-epn.nl). De prijzen worden uitgereikt onder leiding van Erik Huizer, voorzitter van de TaskForce IPv6, en lopen uiteen van geldbedragen tot 15.000 euro tot aan een week lang consultancy of een laptop met een jaar lang mobiel internet. De prijzen die verbonden zijn aan de awards worden ter beschikking gesteld door SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NLnet, XS4all en KPN. Daarnaast deelt Geoff Huston, ’s werelds meest geraadpleegde bron over het opraken van IPv4, deze middag zijn visie over de toekomst van IPv6 met de aanwezigen. 

Van IPv4 naar IPv6
De TaskForce IPv6 heeft de IPv6 awards in het leven geroepen om de voorlopers op het gebied van IPv6 te belonen en daarmee aandacht te vragen voor de overstap naar IPv6. IPv6 gaat op korte termijn IPv4 vervangen. Het is dan ook belangrijk dat Nederlandse bedrijven, overheden, internet service providers, universiteiten, hogescholen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om deze overstap mogelijk te maken.

Wilt u de uitreiking van IPv6 awards 2010 bijwonen (kosteloos) dan verzoeken wij u aan te melden via www.jaarcongresecp-epn.nl, onder vermelding van ‘IPv6 awards’.

Over IPv6 TaskForce
Om het belang van de overstap te benadrukken is in opdracht van het ministerie van Economische Zaken Landbouw & Innovatie, de Nederlandse Task Force IPv6 opgericht. Het doel van de Nederlandse IPv6 TaskForce is om bewustwording te creëren betreffende het nut en vooral de noodzaak van IPv6, kennis uit te wisselen over de toepassing van IPv6 en afstemming te bereiken met betrekking tot de invoering van IPv6. Deze TaskForce is ondergebracht bij ECP-EPN platform voor de informatie samenleving. Meer informatie: http://www.ipv6-taskforce.nl/