19-04-2011

Geanimeerde deelnemersbijeenkomst ECP-EPN

Op 30 maart jongstleden vond de eerste deelnemersbijeenkomst van dit jaar plaats. Hiervoor waren wij te gast bij VNO-NCW in Den Haag. Tijdens de deelnemersbijeenkomst kwamen drie onderwerpen uit het werkpakket van ECP-EPN aan de orde.

 

Zo bood Alexander van Deursen, Universiteit Twente, ons een uitgebreide kijk in de digitale vaardigheden van onze landgenoten. Hij presenteerde de resultaten van het jaarlijkse onderzoek dat de Universiteit Twente voor Digivaardig & Digibewust uitvoert naar digitale vaardigheden en digibewustzijn van Nederlanders.  Hij is voornemens dit jaarlijkse onderzoek uit te breiden van burgers naar werknemers, omdat hij aanwijzingen heeft dat er een flinke productiviteitswinst van werknemers te verwachten valt als hun digitale vaardigheden verbeterd worden. Bekijk hier de presentatie van Alexander van Deursen.

 

Ook gaf Kim Spinder, free agent bij Digital Action en voormalig medewerker aan het project Ambtenaar voor de Toekomst bij BZK, een frisse blik op de kansen die de informatie- en kennissamenleving biedt voor bedrijfsleven én overheid. Zij vertelde vol enthousiasme over verschillende projecten en voorbeelden van slimme inzet van ICT. De Prezi presentatie van Kim Spinder vindt u hier. 

Tenslotte schetste David de Nood, VNO-NCW en MKB Nederland, enkele prioriteiten van het bedrijfsleven op het gebied van ICT voor dit jaar.