19-03-2018

Event: Weekonnect – alles over Veilig en Betrouwbaar gegevens uitwisselen

Staat u voor de uitdagingen van veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen, in de zorg of in een andere sector? Op 17, 18 en 19 april passeren alle belangrijke interoperabiliteitsonderwerpen de revue tijdens de Weekonnect in de Fokker Terminal in Den Haag. Volg sessies over: trust in complexe online netwerken, eenheid van taal, open standaarden, implementatie en opschaling, beschikbaarheid van gegevens (cyberveiligheid), klinische informatica, identiteiten vaststellen van patiënten en zorgverleners, registratie aan de bron, informatiebeveiliging (en AVG), zorginformatiebouwstenen, regionale en landelijke samenwerking …. en nog veel meer! Registreer hier gratis voor de Weekonnect. Hierbij zetten we een aantal sessies op een rij:

  • Hoe zorgen we ervoor dat de patiënt de juiste zorg krijgt op basis van de juiste informatie en passend bij zijn wensen en behoeften? In de sessie ‘Ik ga naar huis en neem mee’ (NL) op dinsdag 17 april staat het belang van eenduidige afspraken over het vastleggen van zorginformatie in de palliatief oncologische zorg centraal.
  • De sessie ‘Zorgcontinuïteit, ook als de verbinding wegvalt’ (NL) op dinsdag 17 april gaat over ‘beschikbaarheid’ van informatie als één van de elementen uit het bekende Cybersecurity drietal Confidentiality, Integrity, Availability (CIA). Drie experts van o.a. GGD-GHOR-NL en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd doen hun verhaal over de afhankelijkheid van tele-communicatiestructuren en het voorkomen van uitval.
  • De energiesector staat voor vergelijkbare uitdagingen, Integrating the Energy System (IES) deelt hun aanpak en ervaringen in diverse sessies op woensdag 18 april. Zoals: ‘Interoperability in the Smart Energy domain: an overview’.
  • Op donderdag 19 april neemt Paul Hoogland (programmamanager BK2020) u mee op de ‘De ‘Patient journey’ van het bevolkingsonderzoek borstkanker vertaald naar interoperabiliteit’ (NL).

Bekijk hier alle sessies per dag. De komende weken wordt het programma steeds aangevuld. Houd de website dus goed in de gaten en volg de Weekonnect op Twitter @Weekonnect.

Rol ECP

De Weekonnect wordt georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, IHE Nederland en ECP Platform voor de Informatiesamenleving.