28-04-2010

Enquête economisch rendement Webrichtlijnen

ECP-EPN en Universiteit Twente zoeken organisaties die geïnteresseerd zijn in meedoen aan een enquête over rendement van webrichtlijnen.

Op verzoek van ECP-EPN doet de Universiteit Twente onderzoek waarin vastgesteld wordt of het voor bedrijven en private organisaties de moeite waard is om hun website(s) te laten voldoen aan de Webrichtlijnen. Deze richtlijnen worden nu gebruikt op websites van de Rijksoverheid, maar kunnen mogelijk ook rendement van websites van bedrijven, verenigingen en andere private organisaties betekenen. Mogelijk rendementen zijn: een snellere website, minder serverbelasting en een website die meteen mobiel toegankelijk is.
 

Meten is weten
Voor het onderzoek zoeken we 150 bedrijven of private organisaties die de Webrichtlijnen of een deel ervan (willen gaan) toepassen op hun website of een volgende stap in het implementatieproces van de Webrichtlijnen plannen. We willen deze bedrijven volgen in de periode 1 juni 2010 – 1 juni 2011. Tijdens deze periode dienen de participerende bedrijven een aantal maal een (online) vragenlijst in te vullen. Het onderzoek wordt afgesloten met een telefonisch interview.

 

De tijdsinvestering in het onderzoek voor uw organisatie schatten wij minimaal in, op 1-2 werkdagen. Deelname aan het project levert u objectieve informatie op over het rendement van uw site en van de ingevoerde veranderingen. 
 

Meedoen
Is uw bedrijf of organisatie tussen nu en juni 2011 van plan te gaan werken aan implementatie van de Webrichtlijnen? Wilt u meedoen aan het onderzoek en daarmee profiteren van de bestaande ervaring en best-practice? Stuur dan een e-mail naar: david.de.nood@ecp-epn.nl.