11-01-2021

Eerste praktijktest uNLock succesvol verlopen

Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen doen eerste praktijktoets in aanloop naar de pilot evenementen. De Dutch Blockchain Coalition is, samen met een aantal van haar partners, betrokken bij dit initiatief.

Met de uNLock-app kan iemand veilig, privacy-vriendelijk en betrouwbaar een negatief testresultaat delen conform de principes van ‘Self Sovereign Identity’. Op basis van dit testresultaat kan hij/zij vervolgens toegang krijgen tot een tijdelijke ‘bubbel’, waarbinnen andere COVID-maatregelen zoals kleine groepsgrootte of 1,5 meter afstand kunnen worden losgelaten.

Afgelopen week hebben Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen een geslaagde praktijktoets uitgevoerd in aanloop naar de pilot evenementen die in januari 2021 plaats gaat vinden. Tevens is de Stichting uNLock opgericht. Lees het volledige persbericht over deze praktijktest.

Deze ontwikkeling biedt vertrouwen voor de grotere pilots die het kabinet heeft toegezegd voor januari komend jaar. En het biedt tevens goede hoop dat er gauw weer wat meer kan.

Luister het interview van BNR met coalitiemanager DBC én voorzitter van de stichting uNLock Peter Verkoulen hier terug.

Als je financieel of als partner bij wilt dragen aan de verdere ontwikkeling en uitrol van uNLock, neem dan contact op via unlock@DutchBlockchainCoalition.org

Blockchain

Blockchain is een technologie om zonder betrokkenheid van een derde partij betrouwbare economische transacties te doen of informatie uit te wisselen. Doordat de blockchain niet beheerd wordt door één organisatie, maar door het h... + Meer over Blockchain