11-10-2021

ECP Jaarfestival sessie: Één verbindende taal voor arbeidsbemiddeling

Over de sessie

Tijdstip: 15:15

In de sessie “Eén verbindende taal voor arbeidsbemiddeling” presenteert TNO samen met het UWV hoe door middel van het project Skills Matching een bijdrage wordt geleverd aan innovatie in de arbeidsmarkt en innovatie in ICT. In dit project verkent TNO met projectpartners, waaronder ook SBB en CBS, enerzijds hoe de transitie te ondersteunen naar een skills gebaseerde arbeidsmarkt en anderzijds hoe kunstmatige intelligentie toe te passen om de dynamiek op de arbeidsmarkt te vatten en discriminatie daarbij tegen te gaan.

TNO ondersteunt de ontwikkeling van een publieke skills ontologie CompetentNL met AI, zodat de skills van een werkzoekende en de skills van beschikbare vacatures inzichtelijk kunnen worden met als doel mensen beter naar werk en van werk naar werk te begeleiden. In deze sessie meer over het TNO Skills Matching 2.0 project, de resultaten en doelstellingen.


Over TNO

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dit doet TNO als onafhankelijke onderzoeksorganisatie, samen met haar partners, aangezien zij gelooft in gezamenlijke creatie van waarde in maatschappelijke én economische termen. TNO richt zich hierbij op diverse domeinen, waarvan gezond leven en ICT er twee zijn. Hierbij streeft TNO naar het bevorderden van gezond werken en leven en het duiden en versnellen van digitale transformaties.

Aanmelden voor het ECP Jaarfestival? Dat kan via de ECP Jaarfestival website.

Gerelateerde links