21-10-2013

Een agenda vol Cyber Security

Maandag 28 oktober: Kick-off Alert Online 
Op 28 oktober geeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie het startschot van campagne Alert Online. ECP is natuurlijk aanwezig bij de kick-off en heeft die dag een stand omtrent het thema Bring Your Own Device, waar zij de eerste resultaten van het gelijknamige onderzoek bekend maakt.

Dinsdag 29 oktober: Deelnemers Special ECP: Mobiel betalen
Naar betalen met je smartphone wordt al lang uitgekeken. Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over nieuwe betaalvormen, een inspirerende praktijkcase en presenteert ECP de resultaten van het onderzoek naar Bring Your Own Device (BYOD). Steeds meer werkgevers stellen apparatuur zoals telefoons, tablets en laptops aan hun medewerkers ter beschikking. Zijn werknemers en werkgevers zich wel bewust van de privacy- en beveiligingsrisico’s die dit met zich meebrengt? 

Vrijdag 1 november: Cyber Future Search
Op vrijdag 1 november 2013 vindt in Fort Altena in Werkendam de Cyber Future Search plaats. Het evenement is georganiseerd door de NCTV, de TU Delft en de Cyber Security Raad. De DigiRaad van ECP participeert die dag in de jongerenpanel over de digitale toekomst.

Maandag 4 november: iPoort Cyber Security Onderzoek & Beleid
Om cyber security vraagstukken van vandaag en morgen op te kunnen lossen, problemen voor te zijn en aan te pakken, is er een enorme behoefte aan de juiste expertise. Tijdens de iPoort bijeenkomst wordt de NCSRA-II uitgereikt, waarna een debat volgt met belanghebbenden én politici over het belang van wetenschappelijk onderzoek voor Cyber Security. ECP is partner van iPoort.

Dinsdag 5 november: The Grand Conference
The Grand Conference is een internationale besloten bijeenkomst dat samenwerking stimuleert op de strategische uitdagingen en kansen van een veerkrachtige digitale samenleving. The Grand Conference streeft ernaar de leiders van onze kritieke infrastructuur bewust te maken van het belang van Cyber Resilience voor hun bedrijven en voor de maatschappij, omdat digitale veerkracht een voorwaarde is voor de digitale hervorming van onze maatschappij.