26-05-2016

ECP's Marjolijn Bonthuis is cybersecurity vrouw van het jaar

Marjolijn Bonthuis is adjunct-directeur bij ECP. Daarnaast trekt zij verscheidene (internationale) projecten waaronder het NLIGF, de voorbereiding voor het Internet Governance Forum van de Verenigde Naties. Marjolijn zit daarnaast in de stuurgroep van Mediawijzer.net en is juryvoorzitter van de Gouden Apenstaart; de verkiezing voor de beste Kinderwebsite van Nederland.

Anouk Vos, president van WiCS, roemde Marjolijn in haar speech om de fenomenale manier waarop zij zich inzet om de wereld samen digitaal veiliger te maken. “Ze heeft niet alleen een heldere visie op cyber security, zij steekt ook al meer dan 15 jaar de handen uit de mouwen om ook écht iets te veranderen. Als baanbreker focust zij liever op kansen en hoe we die omzetten in acties, dan op de apocalyptische angsten die in discussies rond cybersecurity zo vaak boven komen. Zij weet dat, om écht iets gedaan te krijgen, we soms anderen moeten mobiliseren, de mouwen moeten opstropen en zeggen: ‘we gaan dit doen!’. Ze is erg bescheiden over haar prestaties, verbindt mensen aan elkaar en werkt hard omdat zij gelooft in haar doel. Een vrouw met zo’n uitstekende staat van dienst, in Nederland én daarbuiten, verdient het om met de jaarlijkse Woman of the Year Award geëerd te worden.”

Mary-Jo de Leeuw, vice president van WiCS: “Marjolijn heeft een katalyserende werking op onze denktank Internet of Toys. Zij is onderdeel van de lobby tegen spionerende Barbies en geeft daarmee een stem aan partijen die nu niet gehoord worden zoals kinderen. Wij kunnen Marjolijn niet genoeg bedanken voor al het belangrijke werk dat zij doet om de wereld samen digitaal veilig en vaardig te maken.”

In een reactie laat Marjolijn Bonthuis weten:
Speechless was ik vorige week bij het in ontvangst nemen van de Woman of the Year Award die ik uit handen van het bestuur van de WiCs mocht ontvangen. De WiCS is een netwerk van inmiddels 750 vrouwen die samenwerken aan de promotie van digitale security én een betere samenwerking aanmoedigen tussen de schaars vertegenwoordigde vrouwen die op alle terreinen van cyber security werkzaam zijn. Een heel inspirerend netwerk dat met een enorme drive geleid wordt. Met het eerste vrouwelijke hacklab in de wereld dat afgelopen maand haar deuren opende in Den Haag, hebben ze ook echt iets bijzonders neergezet. Een enorme eer om tijdelijk hun boegbeeld te mogen zijn. Ik zal dat met verve doen!”

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video