22-07-2014

ECP Mens & ICT Award 2014

Wat als social media niet meer alleen wordt gebruikt door jongeren om te communiceren over de laatste van One Direction? Maar het ook bewezen effectief blijkt te zijn tegen eenzaamheid bij ouderen?
Wat als data over de luchtvochtigheid de planning van de longafdeling in een ziekenhuis optimaliseren en dus bijdragen aan effectievere, snellere zorg?
Wat als we ICT nu eens ten volle kunnen benutten ten gunste van mens en maatschappij?

ECP wil met deze award de potentie van ICT benadrukken en onder de aandacht brengen.

Het staat iedereen vrij om een project te kandideren. Dat kan een eigen project zijn of een project van anderen. De jury zal ook zelf op zoek gaan naar geschikte kandidaten.

Criteria
Inzendingen worden beoordeeld op:

  • Aantoonbaar positief effect op mens en maatschappij: de inzending moet aantonen dat het publiek (breed) positief is of dat er op andere fronten positieve effecten behaald worden voor mens en maatschappij (denk aan mobiliteit, zorg, etc).
  • Structurele bijdrage aan mens en maatschappij: de inzending moet een aantoonbare structurele bijdrage leveren aan mens en maatschappij en/of heeft uitzicht om de komende jaren breed toegepast te worden.
  • Inzet van ICT: ICT moet een cruciale rol spelen binnen het project/organisatie/toepassing, al dan niet zichtbaar voor het publiek.
  • Visie: het project/bedrijf moet een heldere visie hebben over de mogelijkheden van ICT voor mens en samenleving.
  • Nieuw en recent: de inzending moet van recente datum zijn en daarnaast ook vernieuwend.

Alleen projecten/toepassingen/organisaties uit Nederland / in Nederland ontwikkeld / in Nederland toegepast, dingen mee naar de ECP Mens & ICT Award.

Inschrijven

Tot 1 september konden toepassingen worden aangemeld.

De uitreiking van de ECP Mens & ICT Award 2014 vindt plaats op 30 september 2014 tijdens de Avond van de Digitale Economie.

Jurering
Alle inzendingen voor de ECP Mens & ICT Award worden na aanmelding beoordeeld of ze voldoen aan bovengenoemde criteria. Bovendien dient u voldoende informatie over de ICT-toepassing te hebben bijgevoegd. Wanneer dit niet het geval is, neemt ECP contact met u op.

De jury selecteert uit de kandidaten drie projecten die worden genomineerd. Eén daarvan ontvangt tijdens de Avond van de Digitale Economie op 30 september a.s. de ECP Mens & ICT Award.

ECP heeft voor de beoordeling van de inzendingen een jury samengesteld van ICT deskundigen:

  • Eppo van Nispen tot Sevenaer (juryvoorzitter), Directeur CPNB
  • Roel Schulting, voorzitter Stichting CA-ICT centrum voor arbeidsvraagstukken in de ICT sector
  • Yvonne Schers, VP Public Affairs & General Counsel – Mediarelations UPC Nederland
  • Heleen Dura – van Oord, Founder DQ&A Media Group BV
  • Wilma Westenberg, Digiraadslid en winnaar Gouden @penstaart