11-10-2021

ECP Jaarfestival sessie: Is desinformatie een bedreiging voor onze samenleving?

Over de sessie

Tijdstip: 14:15

SIDN, SIDN fonds en NL IGF faciliteren gezamenlijk een sessie over desinformatie. Desinformatie op zich is geen nieuw verschijnsel; wél nieuw is de massale en snelle verspreiding ervan via sociale media, online platforms en synthetische media. Het is een ontwikkeling waar we als samenleving nog geen goed antwoord op hebben gevonden. In deze sessie willen we mensen bewust maken van de omvang en verschillende vormen van desinformatie en antwoord geven op de vraag in hoeverre dit een risico vormt voor onze samenleving.

Aanmelden voor het ECP Jaarfestival? Dat kan via de ECP Jaarfestival website.

Over SIDN

SIDN beheert al 25 jaar het .nl-domein. Het .nl-domein bestaat dit jaar 35 jaar en is met ruim 6,2 miljoen .nl-domeinnamen een van de succesvolste en veiligste landendomeinen te wereld. Dagelijks verwerken onze systemen meer dan 2,5 miljard zoekopdrachten. De kennis die we hebben opgedaan, gebruiken we om waarde toe te voegen voor een zorgeloos digitaal bestaan. Via SIDN fonds steunen we initiatieven voor een beter internet en we ontwikkelen nieuwe maatschappelijke diensten op het vlak van cybersecurity en online identity.

Over NL IGF

Het Netherlands Internet Governance Forum (NL IGF) zet zich in voor een open, vrij, en veilig Internet door de publieke kern van het Internet te beschermen. Het NL IGF is een nationaal initiatief, en hangt onder het mondiale multistakeholder Internet Governance Forum. Het NL IGF is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de beheerder van het .nl-domein SIDN en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.

 

 

Aanmelden voor het ECP Jaarfestival? Dat kan via de ECP Jaarfestival website.

Gerelateerde links