06-07-2011

ECP-EPN luidt zomer in met haar deelnemers

Op donderdagmiddag 23 juni luidde ECP-EPN de zomer in met een aantal vertegenwoordigers van onze deelnemers. Na welkom te zijn geheten door dagvoorzitter Marjolijn Bonthuis waren de ogen en oren gericht op Stefan Koreneef van het Ministerie van EL&I, die een toelichting gaf op de Digitale Agenda.nl. In deze agenda, op 17 mei gepresenteerd door minister MaximeVerhagen, focust het kabinet op de bijdrage die ICT kan leveren aan de economische groei in Nederland. Zo moet alle dienstverlening voor ondernemers zoveel mogelijk digitaal worden geleverd. Verder wil het kabinet de toegang tot internet en de ICT-infrastructuur bevorderen.
 

Henk Koerten (TU Delft) lichtte zijn promotieonderzoek toe, waarin hij heeft aangetoond dat toepassing van de nieuwste informatietechnologie geen garantie hoeft te zijn voor een succesvolle informatie-infrastructuur. Hij gaf daarmee een frisse blik op de inzet van innovatieve technologie. Bekijk hier de presentatie van Henk Koerten: http://www.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=ec5bef44-47a6-43cc-9c99-6b0b45286b81&lang=nl

Renate van der Burg van de Politie Haaglanden hield een inspirerende presentatie over hun nieuwe website www.vraaghetdepolitie.nl. Deze website over veiligheid is speciaal gemaakt vóór en mét jongeren tussen de 12 en 16 jaar, met onderwerpen variërend van loverboys, drugs tot pesten op internet.

De bijeenkomst eindigde, zoals gebruikelijk, in een geanimeerde sfeer met een drankje en een hapje.