05-02-2018

Economische missie Internet of Things & Big Data naar Duitsland

Wilt u zakendoen in Duitsland en bent u werkzaam in de ICT-sector? Ga dan van 26 tot en met 28 maart 2018 mee met de economische missie naar de Duitse steden Dresden en Berlijn. Het doel van de economische missie is om de Duitse markt te verkennen en nieuwe partners te vinden, om zo de economische samenwerking met Duitsland op het gebied van digitalisering en ICT te versterken. Hierbij bieden wij gericht matchmaking aan tussen Nederlandse en Duitse partijen, waaraan u kunt deelnemen. Duitsland biedt volop kansen voor innovatieve Nederlandse data-driven bedrijven die in hun (productie-)proces ICT-gerelateerde key-enabling technologies gebruiken. Er liggen met name kansen voor Nederlandse organisaties die actief zijn op de key-enabling technologies Internet of Things (IoT) en Big Data. De missie is er dan ook op gericht om de Duitse ICT-markt te verkennen en de Nederlandse organisaties te verbinden met Duitse organisaties, om zo nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand te brengen. Zie ook het rapport Export opportunities for the Dutch ICT sector to Germany voor meer informatie over kansen voor Nederlandse ICT-bedrijven in Duitsland. Deze missie is onderdeel van het Team ICT van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in Berlijn, ter voorbereiding op de Hannover Messe 2018.

Voor wie?

Deelname aan de missie staat open voor Nederlandse bedrijven, regio’s en onderzoeks- en kennisinstellingen geïnteresseerd in de Duitse markt. Het missieprogramma is voor organisaties die actief zijn op het terrein van de key-enabling technologies Internet of Things en Big Data.  Daarbij gaan we kijken welke kansen er voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen in de Duitse sectoren: smart industry, de maakindustrie, automotive, gezondheidszorg, infrastructuur en land- en tuinbouw.

Programma

Het programma van de missie start bij aankomst op 26 maart in Dresden en eindigt op 28 maart in Berlijn. Tijdens het programma maakt u kennis met Duitse kennisorganisaties en bedrijven en ontvangt u informatie over de Duitse markt op de thema’s Internet of Things en Big Data. Daarnaast biedt het programma u de mogelijkheid om een lokaal netwerk op te bouwen en bekendheid te geven aan uw bedrijf, producten en diensten. Bekijk het seminar programma Dresden. Bekijk het seminar programma Berlijn. Bekijk het voorlopige programma.

Kosten

De deelnamekosten bedragen € 500 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers bedragen de meerkosten € 250 per extra deelnemer. Inbegrepen is de deelname aan alle gezamenlijke programmaonderdelen, matchmaking, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Reis-, verblijf- en eventuele vertaalkosten zijn voor eigen rekening. Er wordt een reisarrangement samengesteld door een reisbureau waarvan u gebruik kunt maken. U kunt er echter ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Aanmelding

De inschrijving voor deze missie sluit op 1 maart. Gezien de korte voorbereidingstijd vragen wij u zich zo snel mogelijk aan te melden. Wanneer u zich na 1 maart inschrijft voor de missie, is er geen mogelijkheid meer voor individuele matchmaking.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met: Jim van der Zwan T: 06 11 43 56 01 E: jim.vanderzwan@rvo.nl