26-02-2020

#échtcontact op Valentijnsdag

Valentijnsdag werd door de Alliantie Digitaal Samenleven uitgeroepen tot de dag van het echte contact. Met de actie #échtcontact wil de Alliantie Nederland in beweging krijgen voor meer (digitale) inclusie en een nieuwe sociale norm voor digitaal gebruik. ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is partner van de Alliantie.  

Op 14 februari vieren we de liefde, de echte aandacht voor een ander. Liefde is menselijk en lijkt daarom misschien vanzelfsprekend. Maar is dat wel zo in een digitale wereld? Een wereld waarin de één geïsoleerd is door te weinig (online) verbinding, de ander om écht contact schreeuwt en weer een ander stress heeft door te veel (digitaal) contact? Met de actie #échtcontact bracht de Alliantie Digitaal Samenleven Nederland in beweging voor meer (digitale) inclusie en een nieuwe sociale norm voor digitaal gebruik.

#échtcontact in Nederland

De actie #echtcontact startte vrijdagochtend op het Centraal Station van Utrecht met speciaal ingerichte huiskamers waar reizigers in gesprek konden gaan (of een selfie konden nemen) met prinses Laurentien, Jamai Loman, Trijntje Oosterhuis, Jan SlagterMarlijn Weerdenburg en influencers Peter de Harder en Jard Struik. Ook onze oud-voorzitter Roger van Boxtel gaf acte de présence en naast de NS deden ook organisaties als Schiphol, HEMA, Jumbo, de KB, VodafoneZiggo en PostNL mee. ‘s Middags nam minister Knops een taart mee naar de wekelijkse Ministerraad om het belang van echt contact te benadrukken. Meer informatie over de Alliantie Digitaal Samenleven en deze actie is te vinden op digitaalsamenleven.nl en echtcontact.nu.

#echtcontact

Digivaardig

Een digitaalvaardige samenleving is een samenleving waarbij iedereen in staat is om op alle manieren mee te kunnen doen met digitale toepassingen: als burger, als werknemer, als patiënt en als ouder. Digitale vaardigheden zijn ee... + Meer over Digivaardig

Betrokken ECP'ers

Joyce Martina-Roel