19-09-2016

e-health en ethisch hacken tijdens Avond van de Digitale Economie

     

De Supermarkt wordt DE hub voor de gezondheidszorg
MR e-health Lucien Engelen gaf een inspirerende presentatie over de verschuiving in de gezondheidszorg. De grote vraag die hij stelde: “Waarom maken we in de zorg nog steeds gebruik van prehistorische technieken, terwijl in andere sectoren nieuwe technologie allang is geadopteerd?” Het toekomstbeeld dat Lucien schetst: We gaan niet van ziekenhuis naar huis, maar van ziekenhuis naar smartphone.Zelfs in de supermarkt staan er straks bloedprikrobots naast de flessenband.

Daarnaast werden er drie awards uitgereikt namelijk: Digital Impact Award, ICT Personality Award en ICT Milieu Award.   

Digital Impact Award
De Digital Impact Award 2016 is gewonnen door Project 366 van de GDI Foundation. In dit non-profit project speurt een ethische hacker naar veelvoorkomende kwetsbaarheden en helpt hij organisaties deze op te lossen. Tineke Netelenbos, voorzitter ECP, reikte de Digital Impact Award uit: “Project 366 van de GDI Foundation levert met het opsporen en verhelpen van een groot aantal veiligheidslekken wereldwijd een concrete bijdrage aan een veiligere digitale wereld. Gehackt worden heeft een grote impact, maar het voorkomen van een hack door het opsporen van kwetsbaarheden ook. Een missie die waardering verdient.” Zie ook het PERSBERICHT ETHISCH HACKEN.

 

 

 

 

 

 

 

ICT Personality
De ICT Personality Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie. Daniel Ropers slaagt er volgens de jury al 16 jaar in om Bol.com uit te breiden en te vernieuwen, wat hem een inspirerend voorbeeld voor anderen maakt. Met zijn inzet op het gebied van het stimuleren van digitalisering en de vernieuwing van het onderwijs toont hij zich bovendien een ware ambassadeur van de digitale economie. Ropers ontving de award uit handen van Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT.

ICT Milieu Award
De ICT Milieu Award 2016 ging naar Jedlix voor hun iChargesmart app. Deze slimme toepassing regelt het opladen van elektrische auto’s op basis van de vraag en aanbod naar duurzame energie. Gebruikers kunnen er zo voor kiezen om alleen duurzame stroom te gebruiken en bovendien besparen op elektriciteitskosten. De app brengt de transitie naar duurzame energie dichterbij en combineert dat met een impuls voor elektrisch rijden. Het mes snijdt dus aan twee kanten, aldus de jury. Matthijs Otterloo, lid van de Digiraad, reikte de award uit.

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.