14-12-2021

Digital Power Datahub: nieuwe deelnemer ECP

Over Digital Power Datahub

De stichting Digital Power Datahub is in 2021 opgericht door data consultancybureau Digital Power. Digital Power is een snelgroeiend team van meer dan 120 enthousiaste specialisten die organisaties ‘van data naar doen’ helpen. Als je het Digital Power vraagt, gaat werken in de datawereld over meer dan alleen ‘van data naar doen’ of van vraag naar oplossing. De missie van Digital Power is ambitieus: de datapartner wil toonaangevende datakennis en -kunde toegankelijk maken voor iedereen, en dus ook voor de maatschappij en de maatschappelijke sector.   

Met de Datahub geeft Digital Power die maatschappelijke ambitie handen en voeten. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Via de Datahub zetten de consultants van Digital Power hun datakennis en -kunde (kosteloos) in voor maatschappelijke initiatieven in twee categorieën: het bevorderen van de datawijsheid van de maatschappij en de inzet van data(toepassingen) voor projecten met een maatschappelijk doel, oftewel data for good. 

Digital Power Datahub en ECP

“Een geslaagde digitale samenleving is voor de stichting Digital Power Datahub (ook) een datawijze samenleving, waarin iedereen in gelijke mate kan profiteren van de kansen die data biedt en kan stilstaan bij de risico’s ervan. Met die overtuiging bevinden we ons bij ECP in goed gezelschap. We kijken ernaar uit om te leren van ECP en haar netwerk, onze datakennis en -kunde te delen en mee te bouwen aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving! ” – Marieke Schulte, voorzitter van de Digital Power Datahub