16-01-2013

Digiraad adviseert politie over virale campagne

Op 15 januari lanceerden de jongeren van de DigiRaad een korte ‘game’ voor hun leeftijdsgenoten www.kenjevrienden.nu. De game is ontwikkeld door de politie en illustreert dat iedereen zich op het internet anders kan voordoen dan hij/zij in werkelijkheid is. Bovendien geeft het de boodschap mee dat het goed is om na te denken over wie je toevoegt aan jouw online netwerk(en). Het concept is ontwikkeld samen met jongeren en is gebaseerd op waargebeurde feiten. In de ontwikkelingsfase is het concept voorgelegd aan de DigiRaad en hun input is vervolgens verwerkt in de uiteindelijke campagne.

 

De ontwikkelde deze game uit preventieoogpunt. Ook hoopt de Politie met deze game de drempel voor jongeren te verlagen door de politie meer te laten zijn dan alleen een afstandelijk logo. 

 

Bekijk de game: www.kenjevrienden.nu

 

De DigiRaad:

De DigiRaad bestaat uit een groep enthousiaste jongeren van tussen de 12 en 18 jaar oud. Zij komen ongeveer één keer in de twee maanden bij elkaar om te praten over de digitale wereld en de manier waarop jongeren daarover voorgelicht kunnen en moeten worden. Ook zijn zij beschikbaar om deel te nemen aan discussies over jongeren en (veilig) internet en geven zij advies aan overheid en bedrijfsleven over hoe jongeren zouden moeten worden voorgelicht. Op deze site van de DigiRaad vinden kinderen daarnaast tips en filmpjes over hoe zij de digitale wereld productief en verstandig kunnen gebruiken.

Zie ook: www.facebook.com/digiraad