08-05-2017

Een derde van scholen in Zeeland doet mee aan Geef IT Door

32 procent van het voortgezet onderwijs uit Zeeland doet al mee bij Geef IT Door. Dit blijkt uit een analyse van Geef IT Door, waarbij het totaal aantal scholen in Nederland is vergeleken met de ingeschreven scholen per provincie. VO scholen uit de provincies Zuid Holland, Gelderland en Noord Holland doen in vergelijking tot Zeeland nog in mindere mate mee.

Behoefte aan ICT-gastlessen in Drenthe

Uit gegevens van Geef IT Door blijkt verder dat er in Drenthe veel behoefte is aan ICT gastlessen op het voortgezet onderwijs. Benieuwd naar voorgaande gastlessen? In februari gaf staatssecretaris Dijkhoff (VenJ) een gastles op het Newmancollege in Breda waarin hij scholieren bewust wilde maken van het belang van online veiligheid en op diezelfde dag gaf Jaya Baloo, Chief Information Security Officer bij KPN, twee gastlessen over het belang van informatiebeveiliging op het Segbroek College in Den Haag. Ook gaf Bart Schermer, expert op het gebied van ICT recht, een collegereeks over internet en privacy bij de Universiteit van Nederland.

Maak scholen attent

Op dit moment heeft Geef IT Door al een kwart van alle scholen in Nederland bereikt. De ambitie is om in 2017 400 gastlessen in Nederland te verzorgen om zoveel mogelijk kinderen bewust te maken over de mogelijkheden in de ICT sector. Ook u kunt helpen. Kent u kinderen, nichtjes, neefjes, die het leuk zouden vinden om een gastles te krijgen? Geef IT Door biedt gericht op de behoeftes van de scholen gastlessen aan over bijvoorbeeld cybersecurity, big data of de kansen op de arbeidsmarkt. Maak de school attent en verspreid de boodschap van Geef IT Door. Scholen kunnen zich aanmelden voor gratis gastlessen. Meer informatie over Geef IT Door vindt u hier.