16-01-2013

De transformerende kracht van ICT thema Jaarboek ICT & Samenleving

Centraal  in het Jaarboek ICT & Samenleving staat dit keer de vraag wat ICT teweeg brengt aan veranderingen in het privéleven van burgers, in het onderwijs, de gezondheidszorg, het overheidsbeleid en de werkomgeving. Ook komt aan de orde welke impact de toepassing van ICT heeft op economische processen. 

 

Er ontstaan nieuwe vraagstukken, zoals wat te doen aan het oplopende energiegebruik van internet, milieuvervuiling, bescherming van de privacy en bedrijfsspionage. Complete sectoren zijn onder druk komen te staan doordat steeds meer zaken online worden geregeld of gekocht: reisbureaus, muziek- en boekwinkels. 

 

Auteurs uit de wereld van de technologie, wetenschap en beleid, verbonden aan ECP, belichten in het jaarboek deze transformerende kracht van ICT, een technologie die de wereld verandert in richtingen die we niet altijd kunnen voorzien of overzien. Het Jaarboek wordt uitgegeven door Media Update Vakpublicaties, in samenwerking met ECP en Digivaardig & Digiveilig. 

Het eerste exemplaar van het Jaarboek werd op 19 december uitgereikt aan Frank Heemskerk door Uitgever Hans Sleurink tijdens de eindejaarssociteit.